Ningú no et farà sentir inferior

Per | 22 de gener de 2016

Ningú no et farà sentir inferior sense el teu consentiment.

(Mario Alonso Puig)

confidence

Tot el discurs publicitari nadalenc

Per | 25 de desembre de 2015

Tot el discurs publicitari nadalenc no podria sostenir-se, exclusivament, sobre el càntic a la competència, l’individualisme o el cinisme de mercat. Necessita “sedants” altruistes, necessita compensadors humanitaris, necessita equilibris sentimentals. La indústria de la compassió fa la seva aparició en escena.

I per això un no sap si les apel·lacions a la solidaritat són ecos benintencionats d’humanitat, o senzillament calmants de l’ansietat, indústria de la compassió, com deia Benedetti, traficants del dolor humà. “Apadrina’m, sisplau” ens implora des de la televisió un nen. L’ONG ‘Ajudem un nen’ ens crida a socórrer diversos condemnats de la terra. “Per menys d’un euro al dia”. Ja ho veu, que barat. És una ganga d’apadrinament, una oferta solidària, per una mòdica quantitat calmarem el seu malestar.

credit-card-851506_640

 

 

 

 

 

 

(Publicidad en navidad: ¡Comprad, cucarachas!. Imatge)

La nostra llibertat

Per | 18 de desembre de 2014

La nostra llibertat és la llibertat del laberint.

Josep Palau i Fabre

4171529778_aac5dc738f_b

(Imatge)

Sigues amable amb la gent

Per | 16 de desembre de 2014

Sigues amable amb la gent que ho és menys. Són els qui ho necessiten més.

1239813_498932016863154_1764495134_n

Les persones hem estat ensinistrades

Per | 14 de desembre de 2014

Les persones hem estat ensinistrades per buscar la seguretat i la certesa, i per això creem el nostre futur amb prediccions que parteixen del passat, preferint allò petit a allò gran si és impredictible. No juguem a guanyar, simplement juguem a no perdre, i és aquesta mentalitat la que de debò crea el joc. Ens obsessionem a defensar la idea del que som, en comptes d’arriscar-nos a descobrir la imatge del que podríem arribar a ser. La major part de les nostres inseguretats i de les nostres desesperances no són reals, són apreses. Hem estat condicionats per crear una imatge de nosaltres mateixos i viure d’acord amb aquesta imatge. Nosaltres no vivim al nivell dels nostres talents, sinó al de les nostres creences. Per això al final, el determinant fonamental del que aconseguim enmig de la incertesa no és com d’intel·ligents som, ni els coneixements que tenim, sinó la mentalitat que triem.

(Mario Alonso Puig, Vivir es un asunto urgente)

gat

Ser ric és tenir paraules…

Per | 12 de desembre de 2014

Ser ric és tenir paraules que ens permetin moure’ns en equilibri amb la gent i amb el món. Ser pobre és no tenir-ne o, contràriament, tenir aquelles paraules que ens desequilibren entre la gent i el món. Quan comencem el dia i afrontem el camí, una paraula amable o de carinyo ens dóna força, i una paraula agressiva ens desestabilitza. Tenim llibertat per utilitzar paraules nècies, sàvies o mantenir el silenci. Una paraula ens pot obrir un món, ja sigui real o imaginari, pot fer-nos somriure, o pot trencar un món i crear res o fer mal. Una paraula. I de nosaltres depèn utilitzar una o una altra paraula. Quan ens despertem, la primera paraula del dia, nostra o aliena, pot impulsar-nos o enfonsar-nos. I la segona. Cada una de les paraules del dia. Ser ric no és fàcil. O sí. De tots nosaltres depèn. La paraula és una eina molt poderosa.

Sicam

 

Les persones que per no patir…

Per | 10 de desembre de 2014

Les persones que per no patir no s’arrisquen a viure, no eviten el patiment sinó l’aprenentatge.

A. Bolinches

risc

Les persones que no entenen

Per | 27 de novembre de 2014

Les persones que no entenen el teu silenci mai no entendran els teus mots.

10614310_770651206320280_2009559359265707113_n

La major part dels problemes del món

Per | 25 de novembre de 2014

La major part dels problemes del món es deuen a la gent que vol ser important.

T. S. Eliot

shark

(Imatge de Willy Volk, sota llicència CC by-nc-sa)

Jo només vull fer-te feliç

Per | 25 de novembre de 2014

Ell: Jo només  vull fer-te feliç.
Ella: Jo no vull que em facis feliç, només vull que em deixis ser-ho.
“La Guanyadora” (The Prize Winner of Defiance Ohio)

Prize Winner